Suveülikool TTÜ-s

11.06.2012 09:00 -13.06.2012 03:00

Registreerimise lõpp: 10.06.2012 03:00

Vabu kohti:0

Eesti Kütte- ja Ventilatsiooniinseneride Ühendus koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga kutsuvad ettevõtete esindajaid osalema ehitusvaldkonna suvekoolis.

Sustainable and Energy Efficient Building Design

and Refurbishment

Estonia, Tallinn University of Tehnology • June 11., 12., 13.

COURSE SCHEDULE

11.06.12 Day 1 9:30...19:30 Tallinn University of Technology (Ehitajate tee 5 Tallinn)

Graig Spolek: Professor at Portland State University, USA

Sarah - Jane Stewart: Sustainability Group leader, ARUP, Great Britain

Hendrik Voll: Associate Professor at Tallinn University of Technology

Erkki Seinre: Ph.D student at Tallinn University of Technology

Maija Virta: Managing Director of Green Building Council Finland

Zane Sauka: Managing Director of Green Building Council Latvia

 

Joint session for Ph.D students and enterpreneurs

 

9.30– 10.00 Building Labelling Overview (H.Voll) (30 minutes)

10.00- 12.00 Sustainable Buildings (G.Spolek) (2 hours)

12.00- 13.00 Lunch Break (1 hour)

13.00- 15.00 Examples of Sustainable buildings (G.Spolek) (2 hours)

15.00- 15.30 Break (30 minutes)

 

Parallel session for enterpreneurs

 

15.30- 17.00 The Current Situation and Future of Building Labelling in Finland (M.Virta) (1,5 hours)

17.00- 17.30 Break (30 minutes)

17.30- 19.00 The Current Situation and Future of Building Labelling in Latvia (Z.Sauka) (1,5 hours)

Suvekooli töökeel on inglise keel, registreerimine toimub läbi EKVÜ

_______________________________________________________________________________

Information about course content: Hendrik Voll (hendrik.voll@ttu.ee, tel 6202510)

 

12.06.12 Day 2 9:00...17:00 Tallinn University of Technology (Ehitajate tee 5 Tallinn)

Graig Spolek: Professor at Portland State University, USA

Mel Starrs: Associate Director PRP Environmental, Great Britain

Sarah - Jane Stewart: Sustainability Group leader, ARUP, Great Britain

Maija Virta: Managing Director of Green Building Council Finland

Zane Sauka: Managing Director of Green Building Council Latvia

 

Joint session for Ph.D students and enterpreneurs

 

9.00- 11.00 Sustainable Strategies to Achieve LEED Credits (G.Spolek) (2 hours)

11.00-12.30 "The Current Situation and Future of Building Labelling in Great Britain the role of BREEAM" (M.Starrs) (1,5 hours)

12.30- 13.30 Lunch Break (60 minutes)

 

Parallel session for enterpreneurs

13.30- 15.00 Building labelling workshop (S-J.Stewart) (1,5 hours)

 

13.06.12 Day 2 9:30...14:30 Tallinn University of Technology (Ehitajate tee 5 Tallinn)

Madis Org: Energy and green economy foresight expert of Estonian Development Fund

Andero Laur: Skanska Estonia

Elari Udam: Administrative Director of State Real Estate Ltd, RKAS

 

9.30- 10.15 The role of Minergie in Switzerland's Buildings Design and Refurbishment (M.Org) (45 min)

10.15- 11.00 Estonian Development Fund Future Perspectives in Sustainable Construction

Development (M.Org) (45 minutes)

11.00- 11.45 Building Labelling the Future Perspectives in Estonia (Elari Udam) (45 minutes) – eesti keeles

11.45- 12.30 Lunch Break (45 minutes)

12.30- 14.00 Where do we Stand in the Sense of Sustainable Construction in Estonia (A.Laur) (1,5 hours) – eesti keeles

14.00 Closing words (H.Voll); (G.Spolek)


Suvekooli töökeel on inglise keel, registreerimine toimub läbi EKVÜ

______________________________________________________________________________

Information about course content: Hendrik Voll (hendrik.voll@ttu.ee, tel 6202510)

 Suveülikoolis osalemine on tasuta doktorantidele ning piiratud arvuga magistrantidele.

SUVEKOOLIS OSALEMISE TASU ETTEVÕTETE ESINDAJATELE:

EKVÜ liikmetele 30 eurot, teistest ettevõtetest 60 eurot.

Osalustasu ei sõltu osaletud päevade arvust.

Tudengitel palume registreeruda TTÜ-s tel 6202063 Reet.linnas@ttu.ee

 

Osalustasust kaetakse materjalide ja kohvipauside ning korraldustöö lisakulud.