EKVÜ liikmete varakevadine mittetöine meeleolukas koosviibimine leidis seekord aset Maarjamäel mõni aasta tagasi avatud Filmimuuseumis.  See oli meil juba kolmas kord sarnases formaadis kokku saada. Osalenute pilgud reetsid, et traditsiooniks saavat ürituste sarja tuleb jätkata.

Paljudel meie seast on ettekujutus muuseumist, kui millestki kuivast, faktidest kubisevast ja tegelikult igavast urkast. Filmimuuseum on sootuks midagi teistsugust. Muuseumi külastuse tegid huvitavaks ja väga informatiivseks meie käsutusse antud kaks supergiidi. Nii saime umbes poolteise tunni jooksul väga hea ülevaate filmide loomise printsiipidest ja filmiga seotud isikute rollidest. Samuti anti meile võimalus näidata oma teadmisi Eesti Filmi  ja filmimuusika alal. Kui nüüd keegi satub lahendama mõnda ristsõna ja Eesti Filmi teemaline vastus ei tule kohe meelde, siis meenuta, et ka Sina olid kutsutud… Kui ka see ei aita, siis võid helistada Paavo Kangur’le. Tema oli kõige fimiteadlikum EKVÜ-lane ja pälvis kolleegide aplausi ja võõrustajate eriauhinna.

Sellises formaadis ajaviide ja koosviibimine täidab väga mitut eesmärki. Kui nüüd alustada praktilisemast poolest, siis aitab see meil teineteist paremini tundma õppida. Vähem oluline pole ka see, et sattumine uude keskkonda ja uude situatsiooni teeb meist paremad insenerid ja kolleegid. No jamuidugi, Carmen Catering hoolitses selle eest, et nälg ei näpistaks, et janu ei üllataks, et viinamarjamahla parimad aastakäigul oleks kohe võtta.

Kuidas see meist siis paremad insenerid ja inimesed teeb? Väga lihtne -  natuke huumorit ja võistlusmomenti ning ongi käivitatud tshakrad, mis viivad meid edasi paremuse poole.

Hakatuseks palusime inimestel koonduda laudade ümber ja üksteisega tuttavaks saada. Nägusid teame, nimesid ka teame, aga nime ja nägu ei pane kokku. Nüüd olukord selles osas palju parem. Kui esmane tuvastus oli tehtud, siis ootas laudkondasid ees esimene tiimitöö, milleks oli laudkonna moodustanud inimeste eesnime esitähtedest moodustada oma tiimile nimi. Nii moodustusid nimed KikiPoHi, Aalahh, Tammeparka, Mammjüt, Noored Kotkad ja Krppp. Noored Kotkad laenasid tähti ka mujalt, aga lõpuks ei pandud seda neile pahaks- ikkagi noored.

Igapäevaeluga on siin taas väga praktiline kokkupuude -  tuleb teha esmapilgul võimatuna näivast toormest müügihitt. Kõik nimed on ärabrändimist väärivad ja selgelt unikaalsed. Järgnevad ülesanded olid juba meeskonnatöö ja loovuse ning teadmiste kombinatsioon. Ainult kirjaoskusest ja huumorist enam ei piisanud. Tuli meisterdada spagetitorn ja minna läbi A4 paberi.

Tõeline meistriklass lõi välja aga Aliase voorus, kui sõnadeta ja vaid miimikat kasutades selgitati erinevaid sõnu. Näiteks pole meie liikmetel mingi probleem teha sõnadeta selgeks, mis asi on „Sisekliima määrus“, „IDA-ICE tarkvara“, „mürasummuti“ . Võib vabalt väita, et kui me soovime tööelus mõnele koostööpartnerile midagi selgeks teha, siis pole vaid midagi muud kui miimikat ja veidi kannatust. Ja nüüd teame, et harjutamine teeb meistriks. Veenmisoskuse ja eneseväljenduse arendamiseks pole vaja muud, kui ühineda ja saame nõnda koos paremaks.

Korraldustiimi nimel täname kõiki 46 EKVÜ-last kes leidsid mahti reede õhtu veeta kolleegide seltsis.

Pille, Indrek, Aivar