Total Concept metoodika arendus ja rakendamine on jõudnud uude faasi. Järgnevate kuude peamine tegevus on tutvustada metoodikat mitte-eluhoonete rekonstrueerimisega seotud osapooltele eesmärgiga viia kinnisvara omanikele teadmine energiasäästu võimalustest ja tutvustada energiaaudiitoritele metoodika olemust ja peamiseid tööriistu. Seminaridel ja kursustel jagatav info põhineb suures osas läbiviidud pilootprojektide tulemustel, mis on kõik tänaseks jõudnud Etappi 3 – järelmonitooring.

Käesolevas uudiskirjas soovime jagada järgnevat:

  • Pilootprojektide tulemusi
  • CLIMA 2016 raames toimunud seminari tulemusi
  • Total Concept metoodika alaseid artikleid
  • Eesti keelset käsiraamatut
  • Seminaride ja koolituste infot
  • Metoodikat tutvustavat brošüüri

Loodame, et olete endiselt huvitatud projekti tegemistest. Küsimuste korral pöörduge julgesti meie projektimeeskonna poole.

Parimate soovidega,

Total Concept projektimeeskond

***

Pilootprojektide tulemustest

Kõik pilootprojektid on lõpetanud Total Concept metoodika teise etapi ehk siis ehitustööd. Pilootprojektide eeldatav energiasääst on vahemikus 11 kuni 50 protsenti ja energiasäästu meetmete pakettide arvutuslik tulu sisenorm kuni 11%. Eeldatud tulemuste paikapidavust jälgitakse Etapp 3 järelmonitooringuga, mis kestab kevadeni 2017.
Täpsemalt saab lugeda Etapp 2 tulemustest siin.

***

Seminar konverentsil CLIMA 2016

Total Concept projektimeeskond osales Aalborgis, Taanis toimunud konverentsil CLIMA 2016 seminariga, mille fookus oli suunatud peamistele mitte-tehnilistele takistustele hoonete rekonstrueerimisel. Tutvustati Total Concept metoodika alusel läbiviidud projektide tulemusi ja arutati, kuidas suurendada mitte-eluhoonete energiasäästule suunatud rekonstrueerimiste mahtu.
Seminari tulemuste kokkuvõte

***

Total Concept metoodikat kajastavad artiklid

Erinevaid Total Concept metoodikat puudutavaid aspekte on kajastatud mitmetes ajalehe ja konverentsi artiklites. Näiteks:
RKAS, EKVÚ, CIT > Äripäev: Põhjamaade säästutarkus jõuab Eestisse. Uus lähenemine
SINTEF and CIT > Clima 2016: Functional performance checks of Demand Controlled Ventilation - The load tests Max-max-min and Min-min-max, Paper ID 176
Rambøll, SBi – Aalborg University, DACC > Clima 2016: Improving the Energy Performance in Existing Non-residential Buildings in Denmark Using the Total Concept Method
Petra Vladykova Bednarova > Swegon Air Academy: Total Concept: Can you apply all steps in building´s renovation and get the most benefits?

***

Uuendatud abimaterjalid ja käsiraamat

Uuendatud abimaterjalid (versioon 1.5), TotalTool kasutusjuhend ja põhjalik Total Concept metoodika rakendamise eestikeelne käsiraamat on projekti kodulehel kättesaadavad.
Juhendid ja käsiraamat on kättesaadavad siin 

***

Seminarid ja koolitused

Total Concept metoodika põhimõtete tutvustamine erinevatele mitte-eluhoonete rekonstrueerimisega seotud osapooltele on saabunud talve tegemiste peamine eesmärk.
Esimene seminar toimub 06. detsembril 2016 Innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory. Seminaril tutvustame Total Concept metoodika põhimõtteid, projekti raames teostatud Eesti pilootprojektide tulemusi ja mitte-eluhoonete energiatõhususe parandamise majanduslikku tasuvust. Seminar on kõigile tasuta!
Seminari ajakava ja registreerumine

***

Uus brošüür
Total Concept metoodika põhialuseid tutvustav brošüür on projekti kodulehelt kättesaadav eesti ja inglise keeles.
Brošüür on kättesaadav siin

***

Kasutajatugi

Total Concept metoodika rakendamise kohta saab täiendavat infot rahvusliku kasutajatoe abil.
Kasutajatoe info on kättesaadav siin

***

Projekti koduleht: www.totalconcept.info 


Projekti toetab:

Vastutust välistav klausel
Selle trükise sisu eest vastutavad autorid ainuisikuliselt. See ei peegelda tingimata Euroopa Liidu seisukohti. Samuti ei vastuta EACI ja Euroopa Komisjon neis materjalides sisalduva informatsiooni kasutamisviiside eest