EKVÜ Noortekogu muutus VESKI-ks

 

TalTechi hoonete sisekliima ja veetehnika erialal on noortekogu, mis algselt kandis nime EKVÜ noortekogu, kuid nüüd on nimeks saanud ‘’VESKI’’ ehk veetehnika ja sisekliima inseneritudengite üliõpilaskogu. Üliõpilaskogu koosneb TalTechis sellenimelisel erialal õppivatest tudengitest, kelle eesmärk eriala populariseerimine ning lõpetajate arvu suurendamine. 

Sellel aastal on üliõpilaskogu tõsisemalt ette võetud. Kui varasemalt otseselt koosolekuid ei peetud, siis nüüd toimuvad ülikoolis igal kuul VESKI koosolekud, mille käigus arutatakse edasisi plaane ning leitakse probleemidele lahendusi. Üliõpilaskogu eestvedajaks on Tallinna Tehnikaülikooli kolmanda kursuse tudeng Kristin Taru. Tema südameasjaks on tuua inseneeria valdkonda rohkem naisi juurde, hoida neid tudengeid, kes enda teekonda sellel erialal alustavad ning samuti kummutada müüt, et insenerid on häbelikud ja omaette hoidvad inimesed. 

Üliõpilaskogus on lisaks eestvedajale veel 5 ägedat noort, kes suure innuga kogu toimimisele kaasa aitavad. Triinu Sala, kes leiab võimalusi objektide külastusteks. Karin Krauvärk, kellel on alati head ideed õpingute paremaks muutmiseks ning on alati olemas, kui kuskil abi vaja. Irene Väin, kes aitas korraldada iga-aastast bowlinguturniiri. Maarja-Liis Engel, Leana Jete Korb ja Rasmus Aukust, kes hoolitsesid sellel sügisel värskete rebaste eest ning aitasid neil ülikooli ellu sisse elada. Lisaks neile on üliõpilaskogul kaks suurepärast tuge ülikooli poolt. Helena Kuivjõgi, kes on hetkel doktorant-nooremteadur liginullenergia hoonete uurimisrühmas ja Martin Thalfeldt, kes on hoonete sisekliima ja veetehnika eriala programmijuht. 

Sellel aastal on toimunud juba mitmeid olulisi ettevõtmisi. Sügisel korraldas Üliõpilaskogu sisseastuvatele tudengitele tutvumisüritused. Teine suurem üritus oli bowlinguõhtu koos EKVÜ liikmetega, kuhu olid oodatud kõigi kursuste tudengid ning EKVÜ eestseisuse liikmed. Peeti bowlinguturniir, mille võitis EKVÜ esimees Kalev Kundla. Tudengid väärtustasid võimalust suhelda juba tööturul olevate inseneridega. 

Üliõpilaskogu on oma õla alla pannud ka õpikogukonna loomisele, kus vilistlased ning õppejõud aitavad tudengeid erinevate projektide ja kodutöödega, et suurendada erialal lõpetajate arvu. Samuti korraldab üliõpilaskogu objektikülastusi, mille käigus saavad tudengid reaalses elus näha, millega nad kunagi töötama hakkavad ning mõistavad õpitavat rohkem. Tehtud on ka erinevate koolide visiite, et infot eriala kohta levitada. 

Kevadsemestril on plaanis Harjumaalt väljaspool asuvad koolid samuti ette võtta. Tulekul on veel kursuste ülene motivatsiooniüritus, ETS NORDi ürituse raames restorani külastus ning palju muud põnevat. Kristin tõdeb, et ettevõtmisi on üksjagu, kuid koos on hakkajad noored ning kui kuskilt otsast pihta ei hakka, siis murekohad ei saagi lahendusi leida.